Skal vi komme klimaproblemerne til livs, er vi allesammen nødt til at gøre en indsats. Hele 54 procent af en gennemsnitlig dansk husstands energiforbrug går til opvarmning af boligen. Befolkningen ved dog ikke at deres energiforbrug til opvarmning er så voldsomt. Danskerne skyder i gennemsnit opvarmning til at udgøre cirka 30 procent af en husstands energiforbrug, hvilket altså giver en fejlmargin på over 20 procent.

Når danskernes energiforbrug til opvarmning er så højt, så er det vigtigt, at det sker med vedvarende energi, så vi skåner miljøet. Der findes forskellige opvarmningsformer der benytter sig af vedvarende energi. Disse inkludere:

  • Varmepumpe
  • Solfanger
  • Biobrændselsbrænder

Det kan være svært at vide hvilken form for opvarmning man skal vælge. Vil man have et nemt overblik over hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige opvarmningsformer, så kan man besøge Greenmatch.dk. På Greenmatch.dk kan man desuden udfylde en kontaktformular, hvorefter man vil få rådgivning, og mulighed for at få tilsendt tilbud på det produkt man ønsker, fra 4 forskellige leverandører.

Hvilken grøn opvarmningsform skal man vælge

Der er derfor flere alternativer når du skal vælge en opvarmningsform, som bruger vedvarende energi. Hvilken en man skal vælge, afhænger af flere forskellige faktorer.

Har man et stort areal, og pengene til investeringen, vil et jordvarmeanlæg være det mest effektive til at opvarme boligen. Det kan bruges som en totalløsning, der både kan levere varme til hjemmet samt varmt brugsvand. Har man i forvejen et oliefyr, og vil have noget i samme retning, kan man vælge at få installeret et træpillefyr. Her skal man dog være opmærksom på, at man skal have plads til opbevaring af træpillerne, og det skal være i et lokale som ikke bliver fugtigt, og som kan holde træpillerne rene, da det ellers kan give en uren forbrænding.

Vil man kun have produceret varmt brugsvand vha. vedvarende energi, så kan man vælge at installere en solfanger. En solfanger er kort sagt en varmeveksler drevet af solen og har til formål at opvarme vand. Når solens stråler rammer solfangeren bliver der dannet energi, denne energi bliver så omdannet til varme og bliver derefter transporteret til en varmtvandsbeholder.

Få hjælp til dit valg

Skal du ud og vælge en opvarmningsform som benytter vedvarende energi, er det altså en god ide, at have noget rådgivning i ryggen. Benyt derfor Greenmatch.dk, hvor du kan få hjælp til, at finde præcis den opvarmningsform du har behov for.

 

 

 

 

 

 

Søg
Facebook
Google+