To varmepumper

Har du overvejet, at få lavet en grøn energi løsning i din bolig? I så fald kan det anbefales at installere en varmepumpe. Varmepumper er gode for miljøet, da de udnytter vedvarende ressourcer til, at opvarme din bolig. Derudover er varmepumper meget billigere end de traditionelle energiløsninger, såsom oliefyr og elvarme.

Fire forskellige former for varmepumper

Som med stort set alt andet her i livet, er der masser af muligheder, hvis man vil have en varmepumpe. Føler du dig forvirret? Det skal du ikke være, nedenfor er forklaret fire forskellige former for varmepumper:

Jordvarmepumpe

En jordvarmepumpe anvendes til helårsboliger, og virker ved, at der graves jordvarmeslanger ned i haven. Det betyder at der er nogle steder, hvor det ikke er hensigtsmæssigt at købe en jordvarmepumpe, for haven skal have en vis størrelse sammenlignet med huset. Hvis haven er for lille sammenlignet med husstørrelsen, kan der ikke lægges nok jordvarmeslanger til det varmebehov, der er i huset. Er man interesseret i at købe en jordvarmepumpe, skal man også huske at tænke over, at det kræver at hele haven bliver gravet op.
Af samme årsag er det klart mest anbefalelsesværdigt at købe en jordvarmepumpe, hvis man er ved at bygge et nyt hus, eller haven i forvejen skal graves op. Udover at sørge for opvarmning i boligen, sørger jordvarmepumpen også for varmt vand i hanerne.

Luft-til-vand varmepumpe

Denne type varmepumpe anvender varmen i udeluften (også om vinteren!) til, at opvarme boligen og sørge for varmt vand i huset. Luft-til-vand varmepumpen er beregnet til helårsboliger, og installeres oftest de steder, hvor man ikke kan bruge en jordvarmepumpe.

Luft-til-luft varmepumpe

Denne type egner sig bedst til sommerhuse, men kan også benyttes i små helårsboliger.
Det skyldes at den nærmest kun opvarmer den stue, som er den er installeret i. Den er til gengæld langt mere effektiv end en el-radiator, og hvis man sørger for at købe en pumpe, der kan indstilles, kan man frostsikre huset, ved at lade den køre på lavt blus i vinterperioden. Det er værd at bemærke, at denne type varmepumpe ikke giver varmt vand.

Hybridvarmepumpe

En hybridvarmepumpe er en varmepumpe, der kombineres med den eksisterende gaskedel.
Som varmepumpe kan både anvendes en jordvarmepumpe eller en luft-til-vand varmepumpe. Når der er spidsbelastning på varmepumpen, hvis eksempelvis der bades, vaskes tøj og opvaskeren kører samtidigt, tænder hybridvarmepumpen for gaskedlen, som så supplerer, således at der er nok varmt vand.

Priserne for de forskellige pumper varierer en del, og afhænger også af lige præcis dit behov, så går du og overvejer at få installeret en varmepumpe, så er anbefalingen at kontakte leverandøren og høre nærmere.

Søg
Facebook
Google+