Der er ikke noget som en udendørs fest til rigtig at nå den gode sommerstemning. Det er dog vigtigt at du har fokus på at skåne miljøet.

Tag hensyn

Der er mange små tiltag man selv kan gøre i hverdagen for at skåne naturen og miljøet omkring en. Når du holder fest er ingen undtagelse. Det kan f.eks. dreje sig om at spare på strømmen i løbet af aftenen, ikke have varmeblæseren til at køre på fuld tryk hvis det ikke er nødvendigt.

skal du leje et festtelt til din udendørsfest, kan du benytte den CO2 neutrale hjemmeside Teltudlejningspris.dk. Udlejningspris hjælper dig med at finde det bedste tilbud på blandt andet festtelte, service, borde og stole.

Andre vigtige hensyn du kan tage er f.eks.  ikke at have for mange strømslugende apparater til festen. Ikke bruge plastikservice som du ikke kan genbruge senere. Og som nævnt er varmeblæseren en stor strømsluger, det kan bedre betale sig at tage en overtrøje på, både for selv og miljøet.

Få din strøm fra solenergi

Når du ikke holder fest, er der også mange hensyn og tiltag du kan foretage. En af de største og bedste ting du kan gøre for miljøet er at skifte din varme- og strømforsyning til grønenergi. En af de mest udbredte og bedste måde at gøre dette på er, at få installeret et solfangeranlæg. Solen afgiver utrolige mængder af energi. og den energi kunne bruges meget bedre i de danske hjem. Selvom Danmark ikke er kendt for deres mange solskindstimer, kan det sagtens betale sig at få installeret et solfangeranlæg alligevel. Et solfangeranlæg er typisk allerede tjent ind efter 10 år. Et solfangeranlæg har en levetid på ca. 30 – 40 år, så der er altså mange år at tjene penge på anlægget siden hen.

Syntes du ikke at et solfanger anlæg er det rigtige for dig, kan du også vælge at benytte jordvarme. Får du et jordvarmeanlæg, kan det modsat et solfangeranlæg ikke ses på din bolig. Et jordvarmeanlæg fungerer på den måde, at jordvarmeanlægget har en masse slanger tilsluttet. Disse slanger kraves ca. en meter ned i jorden, og så samler den varmen i jorden derfra, og fragten den ind til varmebeholderen i huset.

Du kan også tage andre hensyn i hverdagen for at leve grønnere. Så tiltag som at slukke lyset når du forlader et rum, tage cyklen på arbejde, eller slukke for varmen hvis du er væk fra boligen i en længere periode. Det kan virke som små tiltag, men det skåner alt sammen miljøet i den sidste ende.

 

 

Søg
Facebook
Google+