Eksperterne siger det, politikerne siger det, og naturen siger det: Grøn energi er kommet for at blive. Og det er der rigtig gode grunde til.

Grøn energi ses, som du sikkert ved, i mange former. Her vil vi dog fokusere på jordvarme, som er en rigitig god mulighed inden for grøn energi. Her kan du læse mere om fordele om ulemper og meget mere, mens hvis du vil have det fulde overblik overblik, kan vi anbefale at besøge siden www.jordvarmeanlaegpris.dk. På denne side kan fu inde alt, hvad du bør vide om jordvarme og jordvarmeanlæg.

Fordele ved jordvarme

Der er rigtig store fordele ved jordvarme. Blandt andet kan du med en investering i jordvarme, opnå følgende fordele:

  • Store besparelser på varmeregningen: Der er set flere eksempler på, at folk har opnået besparelser på op til 80 % ved at udskifte deres gamle oliefyr med jordvarme. I længden bliver det rigtig mange penge, som du kan bruge på andre sjove ting.
  • Miljøvenlighed: Du kan med god samvittighed sige, at du gør noget for naturen. Du skærer nemlig flere ton af dit co2 udslip
  • Støjfri varmekilde: Jordvarme er, som nogle andre varmekilde ikke er, støjfri, hvilket betyder, at du kan sove godt om natten.
  • Du slipper for påfyldning af brændsel: Hvis du idag har et oliefyr, ved du hvor irriterende det er at skulle tænke på påfyldning af olie hele tiden. Det slipper du for jordvarme.

Hvad koster et jordvarmeanlæg

Selvom, der er mange fordele ved jordvarme, skal du også vide, at det koster mange penge at investere i. Som minimum skal du af med 100.000 kroner for et jordvarmeanlæg. Hvis du har et stort hus, kan du forvente at skulle betale meget, meget mere. Men pengene er oftest tjent hjem i løbet af 10-15 år, på grund af de store besparelser.

Kan du få jordvarme?

Der er nogle helt specifikke krav, der skal være opfyldt, før at du kan få jordvarme. Du kan se kravene her:

  • En stor have: Din have skal være minimum 300 kvadratmeter, fordi der skal kunne graves en lang slange ned. Hvis dit hus er større, skal haven være større. man plejer at sige, at haven skal være 3 gange så stor som huset målt i kvadratmeter
  • Isolering: Det er vigtigt, at dit hus er velisoleret, så den producerede varme ikke forsvinder ud af huset. Hvis dit hus ikke er velisoleret, bør du starte med at investere i isolering.

Samlet set, er jordvarme i ihvertfald værd at overveje.

 

Søg
Facebook
Google+