Det kunne være ret fantastisk, hvis de store virksomheder i det danske samfund gik forrest i kampen for miljøvenlige løsninger. De store virksomheder har råd til at eksperimentere, og ofte kan de bruge deres eksperimenter som en slags CSR-markedsføring. Desværre er de også en del af den mere pengegriske del af befolkningen, og der er nok lang vej endnu.

Nogen at se op til

Vi mangler helt klart nogle forgangsmennesker og -virksomheder, som kan lære os andre, hvordan man bedst passer på miljøet, samtidig med at man tjener penge. Hvis for eksempel Jysk eller Ikea valgte kun at bruge strøm fra vindmøller, eller hospitaler kun fik strøm fra solenergi. Så ville man mere eller mindre kunne få en “grøn” brystoperation eller fedtsugning. Og apropos fedtsugning, kunne det være sejt, hvis hospitalet kunne køre på ren fedtforbrænding. 😉

Det vil selvfølgelig stadig være ret risikabelt at lade noget så vigtigt som et hospital køre på solenergi, men der skal selvfølgelig være en back-up-løsning til gråvejrsdagene. Hospitalerne er dog nogle af de institutioner vi ser meget op til, og de ville derfor være logiske at have som forgangsfolk.

De mere logiske

Det mest indlysende ville selvfølgelig være, at starte med træningscentrene. At koble deres strømforsyning op på alle trædemøllerne og de andre aktivitetsmaskiner, og på denne måde skabe strøm og energi til hele bygningen. Det er i det hele taget ulogisk, at dette endnu ikke er igangsat. Det virker så logisk!

Det kunne også være smart at oprette vandmøller i parker, zoologiske haver og lignende, som alligevel har floder og åer. På denne måde kunne parkerne være selvforsynende i forhold til strøm til lygtepæle og så videre. Også vandrensningsanlæg burde kunne køre på denne måde.

Man burde også kunne genanvende noget af al den varme der dannes, når man på vaskerier har mange vaskemaskiner kørende på én gang, eller i cateringvirksomheder har gang i mange ovne. Varmen bruges selvfølgelig i første omgang til at vaske tøj og tilberede mad, men derefter løber det bare ud i sandet, istedet for at blive genanvendt på en eller anden måde, som for eksempel med dampenergi.

Som samfund overser vi i det hele taget rigtig mange muligheder for at være selvforsynende og gode ved miljøet.

Søg
Facebook
Google+