grønt husVi er blevet mere og mere miljøbevidste, og samtidig bevidste om at der er penge at spare ved at vælge miljøvenlige løsningner. Mange af disse løsninger kan findes til boligen, og det kan nedsætte de faste månedlige udgifter meget. Det kan dog virke voldsomt når man kigger på løsningerne, men det er her man skal huske det er engangsbeløb.

Du betaler altså et stort beløb én gang, og i det lange løb bliver det altså billigere end at betale et mindre/ mellem beløb hver måned/ kvartal. For mange kræver det noget opsparing, og den kommer ikke lige med det samme. Det er en langtidsinvestering, men det kan også kræve sit at få fingre i det. Men hold humøret og modet oppe, der er også mulighed for at låne til dette.

Det kan svinge meget hvordan man vælger at finansiere sit købe af alt fra pilleovne til varmepumper. Nogle vælger en finanseringsløsning direkte fra forhandleren, denne kan dog godt blive en noget dyr fornøjelse. Andre vælger at tage et lån i banken, da mange lån nu også gælder ombygning, tilbygning og forbedringer af hjemmet. Her skal man bare fortælle banken om sine planer.

Vil man gerne uden om banken og slippe for de gennemgår ens økonomi, kan man også tage andre former for lån, hvor pengene kommer hurtigere på kontoen, og dermed hurtigere er til rådighed. Det kan gøres med hurtiglån, og de fleste beløbsstørrelser og udbydere kan findes og sammenlignes på mikonomi.dk, dermed får man et bedre overblik over hvad ens valg er. 

Muligheder for at gøre hjemmet grønt

Der er en masse man kan gøre, for at gøre sit hus mere grønt. Som noget af det første kan man tænke på elektriciteten. Her kan der installeres solceller på taget, og dermed vil den energi solen giver blive omdannet til elektricitet. Man kan også få en tilføjelse, der gør det muligt at opbevare den strøm, der ikke bliver brugt. Hvilket er meget smart, således at intet går til spilde, og at man får fuld udnyttelse af solenergien.

Dernæst er der opvarmning af hjemmet. Det er nok den største udgift i langt de fleste hjem, specielt fordi de færreste ved hvor meget de egentlig bruger på opvarmning. Her kan man anskaffe sig en varmepumpe, den tager luftet udefra, og omdanner det til varme der blæses ind i hjemmet. En anden mulighed er en pilleovn, her slipper man for røg og sod, men beholder hygge elementet, og kan samtidigt få varmet flere rum gennem et rør.

Søg
Facebook
Google+