solceller

Grøn energi er det nye. Det er en trend der bliver ved med at vokse og umiddelbart ser det ud til at den fortætter. Selv folketingsmedlemmerne i den danske regering er meget begejstrede. Vi danskere kan godt forvente os, at der kommer til at være meget fokus på grønenergi og solceller de næste mange år.

Solceller er fremtiden indenfor energi. Regeringens 2050 krav betyder, at alle danskere på et eller andet tidspunkt, er nødt til at tage stilling til, hvilken slags grøn energi de personligt er interesserede i at investere i. Regeringens 2020 krav betyder nemlig at Danmark i 2050 kun skal udnytte grøn energi. Det betyder: en helt del flere vindmølleparker samtidig med at alle huse skal gennem renoveres med lavenergivenlige installationer. Herudover skal boligeje være klar til at installere alt lige fra jordvarme til solcelleanlæg.

Det er vigtigt at vi passer på vores klode. Vedvarende energi sikre både nuværende og fremtidige generationers overlevelse. Desuden skal vi passe på den globale opvarmning. Dette indlæg skal ikke ses om en opsang, men en opfordring til at gøre noget, ved det du selv kan ændre. Desuden opfordres alle til at tage del i og stilling til vores fælles klode.

Hybrid solceller er det nye

Efter mange år med snak om global opvarmning og Co2-udspil er danskerne ved at vænne sig mere og mere til tanken om solceller på taget. Antallet af solceller er steget meget, og det forventes at stigningen fortsætter. De løsninger, der findes, hvis man vil udnytte grøn energi bliver rent udseendemæssigt også mere spiselige for, de fleste købere.

Vi har de seneste mange år været vant til at kunne være mellem 2 solcelleanlægs typer; stand alone (off-grid) og nettilsluttet. Nu er der altså kommet en tredje mulighed til de kræsne købere derude, nemlig det såkaldte hybrid solcelleanlæg. Et hybrid solcelleanlæg er en kombination af de to andre solcelleanlæg.

Hybrid solcelleanlæg kombinerer det bedste fra to verdener. Hybrid solcelleanlægget giver altså mulighed for både at overfører overproduktionen af strøm til el-nettet eller, at lagre energien i en batteribank. Et hybrid solcelleanlæg kaldes derfor, også et nettilsluttet solcelleanlæg med tilhørende batteribank.

Ved at købe et hybrid solcelleanlæg, har du altså mulighed for at have et solcelleanlæg, hvor du kan opsamle al den energi solcelleanlægget opfanger. Du kan således anvende denne energi i perioder, hvor anlægget ikke opsamler så meget energi, før du køber energi fra det kollektive el-netværk.

Søg
Facebook
Google+