De tropiske regnskove, der findes i et 1.000 kilometer bredt bælte omkring Ækvator, er ca. 60 millioner år gamle. Oprindelig dækkede de 13 procent af landjorden, i dag er det blot 7 procent De seneste 25 år har rydningen af regnskoven været mere omfattende end nogensinde før i historien.

Hvert år forsvinder omkring 25.000 kvadratkilometer af Amazonas, et areal næsten på størrelse med Jylland. Intet tyder på, at tempoet for rydningen af verdens mest artsrige regnskov falder. Satellitdata viser, at der hver dag bliver ryddet op mod 70 kvadratkilometer skov.

80 procent af verdens største sammenhængende regnskovsområde, Amazonas, ligger i Brasilien. Resten fordeler sig på tilstødende lavlandsområder i Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru og Bolivia. Amazonas dækker i alt omkring seks millioner kvadratkilometer.

regnskov

Oplev den fantastiske regnskov i Bolivia

Hvis du vil opleve det fantastiske sted, som er regnskoven, kan du tage en unik rejse til Bolivia. Bolivia byder på Madidi Nationalpark, der siden 1995 har dannet beskyttelse for øko-systemer, der strækker sig fra Amazonas til højandet. Nationalparken dækker 1,8 millioner hektar og er hjem for mindst 1.000 fuglearter og næsten halvdelen af alle de pattedyr, der findes i Sydamerika og for mange tusind forskellige plantearter. Med lidt held ser du anakondaer på helt op til 10 meter (!), brøleaber, flodsvin, delfiner, alligatorer, papegøjer – der findes mere end 1000 fuglearter i området – og med noget held sågar en puma eller en tapir.

Som alle andre steder i verden med tæt regnskov, skal man dog ikke påregne at spotte mange dyr. Der er massere af dem, men man kan ikke se dem. Man kan til gengæld høre dem, og passerer man træer med aber i trækronerne, vil de ofte kvitterer med hidsigt at kaste frugter, små grene og andet uromagerne.

Det er med andre ord en fuldstændig fantastisk naturoplevelse at komme til Madidi Nationalpark!

 

 

 

Søg
Facebook
Google+