Fireplace

Selvom det er hyggeligt med ild i pejsen eller brændeovnen, så er det desværre ikke specielt miljøvenligt. Vi hører dagligt om grøn energi og reduktion af CO2 udslip, og brugen af vedvarende energiløsninger bliver mere og mere udbredt, idet den vedvarende energi har vist sig at være både effektiv og give besparelser.

Er du i gang med de store overvejelser om, hvorvidt du skal skifte dit gamle oliefyr eller gasfyr ud med noget andet, så kan en varmepumpe være løsningen. En varmepumpe har både fordele i forhold til økonomien og miljøet.

Jordvarmepumpe – hvordan fungerer den?

Et jordvarmeanlæg installeres i jorden ved en frostfri dybde, hvilket betyder, at den skal etableres på minimum 1 meters dybde og med en centerafstand på 1,3 meter. Længden og antal kredse af jordslangerne afhænger af forskellige faktorer såsom jordtype og størrelsen på jordvarmepumpen.

Energien ledes fra jorden via jordslangen og transporteres med en frostsikker væske ind til varmepumpen, hvor varmen omsættes til en passende temperatur til dit hus.

 

Fordele ved en jordvarmepumpe:

 

 • Store energibesparelser

 

 • Miljøvenligt

 

 • 1 kilowatt elektricitet bliver til 3-4 kilowatt varme

 

Med et jordvarmeanlæg får du altså en miljørigtig løsning, der samtidig giver gode besparelser.

Sådan fungerer en luft til luft varmepumpe

Electric radiator

Luft til luft varmepumpen består af en ydre del, som monteres ved husets ydervæg, og en indre del, som monteres på en indervæg i boligen.

Luft til luft varmepumper udnytter energien i luften udenfor til at levere varme til boligen, herudover kan luft til luft varmepumper også have forskellige former for filtrering og afrimning af luften, hvormed fugt, skimmel og andre allergener fjernes.

 

Fordelene ved en luft til luft varmepumpe:

 

 • Relativ billig i anskaffelse

 

 • Nem installation, hvilket gør den til en optimal løsning i eksempelvis et sommerhus

 

 • Bruger mindre strøm end en elradiator

 

 • Besparelse på varmeregning

 

 • Køler på varme dage

 

En luft til luft varmepumpe er en god løsning, da den er relativ billig og nem at installere. Desuden bruger pumpen meget lidt strøm og kan fungere som klimaanlæg, så den køler på varme dage. Der er også gode besparelser at hente på varmeregningen.

Sådan virker en luft til vand varmepumpe

Hot shower

Med en luft til vand varmepumpe kan du udnytte luften til at skabe varme i din bolig året rundt.
En varmepumpe består som minimum af en ydre del, som optager energien fra luften og fører den videre ind i boligen.

En luft til vand varmepumpe er utroligt velegnet som et komplet varmeanlæg til opvarmning af rum i boligen og af brugsvand. Det kan også sagtens kombineres med en anden varmekilde.

Den økonomiske fordel ved en luft til vand varmepumpe er en smule mindre end ved et jordvarmeanlæg på grund af udsving i temperaturen udenfor. Du slipper til gengæld for besværet med at få gravet jordvarmeanlægget ned i haven.

 

Fordele ved en luft til vand varmepumpe er følgende:

 

 • Besparelse på varmeregning

 

 • Miljøvenlig løsning

 

 • Mindre besværlig installation end jordvarmeanlæg

 

Du får altså en nem installation med en luft til vand varmepumpe, opnår gode besparelser på din varmeregning, samtidig med at du skåner miljøet.

Miljørigtig og besparende løsning

Uanset om du vælger jordvarme eller jord -eller luft til vand varmepumpe, så kan du se frem til store besparelser.

Når du kombinerer varmepumpen med et oliefyr eller et gasfyr, så får du de vedvarende energikilder fra varmepumpen, og så kan den traditionelle varmekilde træde til som opbakning.

Du kan her læse mere om de forskellige løsninger, såsom luft til vand varmepumper

Søg
Facebook
Google+