sortering af affald

Er du en af dem som tænker, at folk er blevet fanatiske omkring miljøforurening? Så kan du med fordel læse med her. Der er nemlig mange faktorer, som taler for at du bør sortere dit affald hensigtsmæssigt. Du bliver præsenteret for nogle af dem her.

 

Affald kan genanvendes

Når du smider noget i skraldespanden, er der faktisk gode chancer, for at det kan genanvendes, såfremt du skiller dig af med det på den rigtige måde.

Let brugt papir, kan for eksempel gå hen og blive genproduceret som nyt papir. Er papiret derimod meget tilsværtet, kan det bruges til produktion af æggebakker.

Det er derfor vigtigt, at man skiller sig af med affald som papir i de dertilhørende containere, i stedet for at blande det sammen med husaffald. Det kræver en minimal indsats, men gør en kæmpe forskel.

 

Tænk på dine børn

Måske tænker du, at det høje CO2 udslip ikke kommer til at påvirke din tid her på jorden. Det kan du have ret i – til gengæld kommer det meget vel til at påvirke dine børn.

Det faktum at der er så mange, som ikke tager sig tid til at sorterer deres affald gør, at der skal bruges betydeligt flere ressourcer, på at genanvende eller nedbryde skraldet. Flere ressourcer betyder højere belastning af miljøet.

Har du ikke helt styr på, hvordan affald bør sorteres, kan du klikke her for en sorteringsguide.

 

Affald kan være farligt

Det affald du smider i skraldespanden, kan være sundhedsskadeligt. Måske er det ikke dig selv det gør udover, men der er folk på genbrugspladsen, som skal varetage dit affald – vil du byde dem farligt skrald?

Men hvad er farligt affald egentlig? Typisk er der tale om kemikalier, batterier, maling. I det hele taget stoffer, som kan påvirke et godt helbred.

Vi er det land i Europa, som producerer mest affald, med et gennemsnit på over 700 kg. affald om året pr. indbygger – du kan være med til at ændre den statistik.

Søg
Facebook
Google+